Gannt çizelgesi, Henry Gantt tarafından tasarlanmıştır. İş yönetiminde zaman planlamasını sağlayan önemli bir çizelgedir. 1910 yılında ortaya çıkmıştır. Genellikle proje yöntemi için kullanılan bu şema, zaman ölçeğine uygun bir görev planlaması yapılmasına yardım eder. Bu nedenle büyük bir işlevi olan Gannt çizelgesi, yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.
Gannt çizelgesi iş yönetiminde planlılığı sağlamaya yönelik olarak tasarlanan bir şemadır. Bu çizelgeler planlama ve yüklemede yararlı olan görsel yardımcılardan kabul edilirler. Bu grafiklerde iş gücü ve iş merkezi gibi kaynakların kullanımı incelenebilir. Bu hususta çok fazla işe yarayan bu grafik tasarımları planlı olmak adına gereklidir.
Neden Gannt Çizelgesi Kullanılmalıdır?
Gannt çizelgesi kullanmanız için gerekli nedenler şunlardır:
Bu nedenlerden dolayı Gannt çizelgesi kullanımı yapılmalıdır.
Gannt Çizelgesi Kaç Kısımdan Oluşur?
Gannt çizelgesi hazırlamak için bu çizelgenin nasıl hazırlandığını iyi bilmek gerekir. Aslında çizelgenin hazırlanması son derece kolaydır. Bu işlem için tek yapmanız gereken şey çizelgenin kaç kısımdan oluştuğunu bilmektir.
Gantt çizelgesi görev listesi ve zaman çizelgesi olmak üzere iki kısımdan oluşur. Görev listesi bölümü çizelgenin sol kısmında yer alır. Her satırda proje görevi yazılı olur. Zaman çizelgesi ise sağ kısımda bulunur. Her bir görevse çubuk şeklinde karşınıza çıkar. Bu sayede hangi görevin hangi zaman aralığında olması gerektiğini rahatlıkla belirleyebilirsiniz.
Gannt Çizelgesinde Anlık Yapılan İşler Takip Edilir Mi?
Gannt çizelgesinde anlık olarak yapılan işlerin de takibi yapılabilir. Bu işlemi yapabilmek için çizelge üzerinde istediğiniz bir renkle gösterim yapabilirsiniz. Bu renkler o anki zamanı gösterirler. Bu çizelge sayesinde hem yapılan projeleri hem de yapılacak olan projeleri rahatlıkla görebilirsiniz.
Bize Ulaşın
İletişim formu aracılığıyla ve 444 40 80 numaralı iletişim numaramız üzerinden bize taleplerinizi iletebilirsiniz.
Ücretsiz Tanıtım